Tema 3:La transmissió de valors mitjançant la presentació de models

1. Fixa't en tres personatges d'alguna sèrie de televisió que emetin actualment i descriu-los tenint en compte les "pautes d'anàlisi de personatges" que s'indiquen al dossier. Tria'ls ben diferents entre ells i comenta, també, quina "manera de ser" creus que transmet cadascun.

Farè l' anàlisis seguint aquests criteris tal i com diu el text:

Indicis externs: Partir d’aquestes característiques pot ser un punt de partida divertit per anar coneixent el personatge. Caldrà fixar-se si és alt o baix, gras o prim, com camina, quins trets o característiques físiques té, com vesteix, si porta anell o ulleres, quins objectes fa servir
Indicis interns: Són indicis, és a dir, signes externs que ens manifesten d’una manera directa la vida interior del personatge, els seus anhels, els seus desigs i frustracions, la seva sensibilitat, si és violent, intel·ligent..., la seva manera d’entendre el món. això ho podem llegir a partir de gestos, mirades, manera de parlar, etc.
El seu rol: Quin rol ocupa al món i les seves relacions socials, la seva feina, si s’adapta al medi, el rebutja o intenta superar-lo; ho veurem en actituds de lideratge, d’heroi, de col·laborador, de solitari. Alhora aquest rol ens permetrà quins són els valors socials que té aquest personatge

Els personatges escollits són:

- Adam Jezierski, (Gorka en física o química)
Gorka és un dels personatges de la sèrie juvenil "Física o química"
Pel que fa a l' apariència externa és juvenil, vesteix com un adolescent, cabell de punta i tenyit, es baixet i té la mirada baixa amb els ulls tancats.
Porta una arracada a l' orella i un tatuatge al coll. Quasi sempre va amb un cigarret a la má.
La manera que té Gorka d' entendre el món és d' indiferència, és el típic noi que passa de tot, no fa els deures, no respecte a la majoria de companys, i sempre ha de tenir la raó. És violent però poc a poc es va fent amb el públic i cada cop agafa més protagonisme.
Fa somriure a l' espectador.
El rol que ocupa és de l' alumne que cap professor vol tenir a la seva classe, pasota, no s' esforça i a vegades resulta maleducat.



- Hugh Laurie (Doctor house en la sèrie House)

El seu caràcter mostra rebeldía i honestitat amb els pacients, a vegades és massa sincer que resulta incòmode o maleducat. Prefereix evitar el contacte directe amb els pacients i li agrada investigar enfermetats. És adicte a la vicodina que li ajuda a calmar un dolor crònic, sempre va a un bastó per poder caminar. És maleducat, políticament incorrecte, solitari, arrogant, i irònic. No li agrada mostrar els seus sentiments.






- Carlota García (Paula en la sèrie del Internado.

Alegre, fantasiosa i somiadora. Està convençuda que els seus pares vindran aviat a buscar-la. Viu en el seu món de fantasía. Paula té 6 anys és rossa. Normalment está contenta jugant a jocs infantils amb la seva millor amiga Evelyn així oblida la desaparició del seus pares. És molt trapella, educada i té molt respecte a tothom que li envolta.















0 comentarios:

Publicar un comentario

Educació en comunicació: Perquè he escollit aquesta assignatura?


Hola a tots! Em dic Sara i soc estudiant de tercer de magisteri musical. Vaig escollir aquesta assignatura per moltes raons.En un futur esperem molt proper, em trobaré a una aula on no només hauré de transmetre coneixements sinó hauré de crear una petita societat reflex de la societat que ens envolta.En aquesta societat hi és molt present els mitjans de comunicació i aquests s'han de tractar dia a dia perquè poden influenciar molt a la vida dels nostres alumnes.M'agradaria poder analitzar diferents medis, i poder ser critica amb ells per tal d'ensenyar als nens a contrastar la informació i a saber utilitzar-la.Penso que la televisió pot ser un mitjà molt apropoiat per utilizar a l'aula però si s'utilitza d'una manera coherent i útil.

Sara Bejar Serrano