Tema 2: El tractament de la informació als mitjans de comunicació

1. Tria una mateixa notícia en dos mitjans diferents accessibles a través d'Internet i publica'n els dos enllaços al teu bloc. A continuació fes un comentari de les diferències que hi perceps en relació amb el contingut i la forma en què es presenta. Fixa't especialment en el titular, els adjectius que s'utilitzen, si s'informa objectivament dels fets o s'hi introdueixen valoracions, fixa't també en les imatges o fragments de vídeo que l'acompanyen quines diferències hi ha entre els dos mitjans. Podries dir si hi veus alguna influència ideològica relacionada amb els propietaris dels mitjans?

El Papa: "África está en peligro por los inmorales sin escrúpulos que desean imponer el reino del dinero" El Mundo.es

ICV: "Las palabras del Papa sobre el sida son un acto criminal" La Vanguardia.es

Com podem observar les dues notícies esmenten el viatge del Papa que fa a l' Africa però en una es crítica les dures paraules del Papa als Africans mentre en la primera notícia només es fa resó del que el Papa diu d' una manera objectiva, sense opinió.

La segona notícia capta més l' atenció del lector per la manera d' escriure el titular, ja només amb l' aparició de PAPA------>Criminal la gent para més atenció.

Idiologicament podem observar que El Mundo no està ni en contra ni a favor del que fa el Papa en canvi a la Vanguardia es veu un carácter més anticatólic o contrari al Papa.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Educació en comunicació: Perquè he escollit aquesta assignatura?


Hola a tots! Em dic Sara i soc estudiant de tercer de magisteri musical. Vaig escollir aquesta assignatura per moltes raons.En un futur esperem molt proper, em trobaré a una aula on no només hauré de transmetre coneixements sinó hauré de crear una petita societat reflex de la societat que ens envolta.En aquesta societat hi és molt present els mitjans de comunicació i aquests s'han de tractar dia a dia perquè poden influenciar molt a la vida dels nostres alumnes.M'agradaria poder analitzar diferents medis, i poder ser critica amb ells per tal d'ensenyar als nens a contrastar la informació i a saber utilitzar-la.Penso que la televisió pot ser un mitjà molt apropoiat per utilizar a l'aula però si s'utilitza d'una manera coherent i útil.

Sara Bejar Serrano