Tema 1

2) Tria un parell dels ítems de l'apartat 1.6 C) ("tots els mitjans són fabricacions, tots els mitjans construeixen una realitat, etc...") i comenta'ls basant-te en exemples reals extrets dels propis mitjans de comunicació.


Després d’haver llegit el document detingudament he seleccionar els ítems 2 i 3 .

2 . Tots els mitjans construeixen una realitat
Hi ha mitjans que tot i dir mentides o fets no reals poden influir sobre les nostres actituds, el nostre comportament i la nostra manera de veure el món. Com espectadors moltes vegades no sabem si el que estem veien és cert o és mentida fruit d' un teatre televisiu.
Per donar compte d' aquest fet posaré diversos exemple:
a) Reality shows:
Pel que fa als realitys cal dir que moltes vegades ens intenten vendre uns fets o uns continguts que no són reals. Tenim molt exemples: OT (que sería de OT sense el flamant Risto Mejide ¿Tindría la mateixa importància el programa? ¿Quins són els protagonistes els cantants o el jurat?) Mujeres hombres y viceversa (tots els personatges que surten són actors o models d' agencia i ens fan creure que són persones del carrer intentant buscant l' amor), Gran Hermano (on ens venen que la finalitat del programa és la convivència i en realitat és els conflictes)...i així amb un munt de programes televisius.
b) Programes sensacionalistes
Són exemples La noria, DEC, Salsa rosa, Sàlvame...on ens venen una notícia moltes vegades capgirada de tal manera que la veritat és converteix en mentida.
Exemple és un fet que va ocorrèr fa 1 setmana a la Noria on Mª Antonia Iglesias defenia a l' home que va ser agredit per un maltratador de dones i el calificava quasi com a un heroí. 2 setmanes desprès aquest home és va posicionar a la banda del PP i Mº Antonia Iglesias va cambiar el seu discurs dient que era ell el culpable de la pallissa (tot aixó ens fa veure que els discursos o arguments van acompanyats de política i segons on es posicioni una persona els discurs seran uns o altres.
c)Series de Tv
Moltes vegades les series de televisió ens fan endinsar en un món de fantasía i realitat que desconcerta a l' espectador. Hi ha personatges tan ben protagonitzats que costa de diferenciar el personatge amb la persona real. Aquest és el cas del "Duque" que el protagonitza Miguel Angel Silvestre on el protagonista es menja a la persona i costaría veura'l amb un altre paper.

3. Les audiències construeixen el significat dels mitjans.

És cert que les audiències contribuixen a que un programa o mitjà adquireixi valor o significat.

En aquesta societat estem acostumats a fer i a veure el que fa el 99% de la gent sense moltes vegades tenir esperit crític.

Però, a qui favoreix l' alta audiència? Som conscients de la quantitat de diners que mou un programa de televisió tenint en compte l' audiència?

La televisió es mou en base d' aquesta audiència i per molt que en's agradi un programa o serie sinó arriva a uns mínims desapareixará sense donar-nos compte. Aixó es el cas de programes com: "La vuelta al mundo", Reality de teatre, "18"...




0 comentarios:

Publicar un comentario

Educació en comunicació: Perquè he escollit aquesta assignatura?


Hola a tots! Em dic Sara i soc estudiant de tercer de magisteri musical. Vaig escollir aquesta assignatura per moltes raons.En un futur esperem molt proper, em trobaré a una aula on no només hauré de transmetre coneixements sinó hauré de crear una petita societat reflex de la societat que ens envolta.En aquesta societat hi és molt present els mitjans de comunicació i aquests s'han de tractar dia a dia perquè poden influenciar molt a la vida dels nostres alumnes.M'agradaria poder analitzar diferents medis, i poder ser critica amb ells per tal d'ensenyar als nens a contrastar la informació i a saber utilitzar-la.Penso que la televisió pot ser un mitjà molt apropoiat per utilizar a l'aula però si s'utilitza d'una manera coherent i útil.

Sara Bejar Serrano