Edu3.cat: un portal educatiu

L' Edu3.cat és un portal de ràdio i TV educatives per Internet que va néixer el 27 d'octubre del 2007 fruit d'un conveni de col·laboració entre la CCMA. i el Departament d' educació.

El portal Edu3.cat ha estat pioner a l'estat espanyol en l'oferta educativa per Internet i s'està posicionant com un portal de referència de TV i Ràdio educatives a nivell europeu.
La zona de professorat ofereix serveis especialitzats per al professorat i els professionals del món educatiu.
L'Edu3.cat us proposa participar des de diferents espais: contribuir amb els vostres enllaços, participar al bloc, inserir els ginys als vostres portals o blocs, aportar les experiències educatives (per a usuaris identificats).
Entre d'altres properament es publicaran les primeres guies didàctiques de suport al professorat elaborades per especialistes en la matèria (sèrie Àlia) i dues guies inèdites sobre programes d'africanisme i dibuix naturalista amb l'autoria del prestigiós Sabater Pi, catedràtic emèrit de la UB i etoprimatòleg català.
Disposeu d'una bústia de 24 hores al servei de tots els usuaris per enviar-nos els vostres dubtes i suggeriments. També trobareu àrees específiques de suport i una sèrie de vídeotutorials per ajudar-vos en diversos programaris educatius.
El portal Edu3.cat ha estat catalogat per personal docent especialitzat en un fons compartit per la UE i integrat en cercadors especialitzats. Des del cercador Merlí del Departament d'Educació podreu localitzar el fons del portal i d'altres recursos educatius relacionats.
L'Edu3.cat col·labora amb les universitats catalanes, ha rebut materials de divulgació científica facilitats per la Universitat Autònoma de Barcelona UAB com ho és el programa "
Neo" i"3 qüestions" i també materials específics cedits per la UB i properament estrenarà coproduccions.

Opinió:
És un portal molt interessant sobretot pels mestres ja que té infinitats d' activitats separades per matèries. Hi ha molts recursos audiovisuals i televisius per tant motiva als alumnes i facilita la feina dels mestres.
Els continguts són rics i aprofitables mereix molt la pena.

Link:
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Cerca?p_amb=4843

0 comentarios:

Publicar un comentario

Educació en comunicació: Perquè he escollit aquesta assignatura?


Hola a tots! Em dic Sara i soc estudiant de tercer de magisteri musical. Vaig escollir aquesta assignatura per moltes raons.En un futur esperem molt proper, em trobaré a una aula on no només hauré de transmetre coneixements sinó hauré de crear una petita societat reflex de la societat que ens envolta.En aquesta societat hi és molt present els mitjans de comunicació i aquests s'han de tractar dia a dia perquè poden influenciar molt a la vida dels nostres alumnes.M'agradaria poder analitzar diferents medis, i poder ser critica amb ells per tal d'ensenyar als nens a contrastar la informació i a saber utilitzar-la.Penso que la televisió pot ser un mitjà molt apropoiat per utilizar a l'aula però si s'utilitza d'una manera coherent i útil.

Sara Bejar Serrano