La televisió en l' educació

Fent una volta per internet he trobat una página web molt interessant on es parla de l' influència que té la televisió en l' educació.
És molt important tenir en compte que la televisió influeix en els comportaments i en la vida quotidiana dels nens i nenes i com a mestres em de ser capços d' adaptar aquest mitjá de comunicació en les aules d' una manera educativa.
En aquesta página web hi ha una petita introducció on es fa èmfasis en aquesta influència en l' educació formal i posa de manifest un conflicte o preocupació: ¿la televisió i els seus efectes interfereixen en els objectius educatius declarats com desitjables per la societat en general, i per les institucions de l' ensenyament particular?
Desprès de la petita introducció hi han subapartats molt interessants:
- L' escola en la televisió
- El cas de "Barrio sèsamo"
-L' ensenyament d' idiomes a travès de la televisió
- Aprendre a veure la televisió
-La formació permanent
-Els canals universitaris
-L' experiència dels canals educatius

Adjunto el link a la pàgina:
http://recursos.cnice.mec.es/media/television/bloque10/pag1.htm

0 comentarios:

Publicar un comentario

Educació en comunicació: Perquè he escollit aquesta assignatura?


Hola a tots! Em dic Sara i soc estudiant de tercer de magisteri musical. Vaig escollir aquesta assignatura per moltes raons.En un futur esperem molt proper, em trobaré a una aula on no només hauré de transmetre coneixements sinó hauré de crear una petita societat reflex de la societat que ens envolta.En aquesta societat hi és molt present els mitjans de comunicació i aquests s'han de tractar dia a dia perquè poden influenciar molt a la vida dels nostres alumnes.M'agradaria poder analitzar diferents medis, i poder ser critica amb ells per tal d'ensenyar als nens a contrastar la informació i a saber utilitzar-la.Penso que la televisió pot ser un mitjà molt apropoiat per utilizar a l'aula però si s'utilitza d'una manera coherent i útil.

Sara Bejar Serrano